sunnuntai 4. maaliskuuta 2018

Misty Harbor Cardigan
Kuten minulle usein käy, tälläkin kertaa ensin oli lanka ja sitten vasta ohje.
Huomasin nimittäin kerran, että eräs ulkomainen nettikauppa myy loppulankoja pois ja kiirehdin ostamaan. Värivalikoima ei ollut suuri, mutta minun väri oli vielä myymättä. Lanka on muuten käsinvärjättyä Donegal Tweediä, jonka olemassaolosta olin tietonen, mutten koskaan kokeillut.

Ohjeen löytämisessä meni muutama kuukausi. En muistanut, että välillä voisi selailla Dropsin sivuja, onhan siellä huikea valikoima kaikenlaista. Tästä mallista ei ole kovin montaa Ravelry merkintää, mutta ne vähäisetkin antoivat osviittaa, millainen neuleesta voisi tulla.
Ohjeen selostus oli ihan ok. Joitakin kohtia piti lukea useamman kerran enkä ole varma ymmärsinkö kaiken oikein. Neulomistapa oli esitetty minulle hieman kummallisella tavalla, yläosa ylhäältä alas kainaloihin asti ja sen jälkeen taka-ja etukappaleet erikseen. Ilmeisesti siksi, että takkiin kuuluivat myös halkiot. Minä jätin ne pois ja neuloin yhtenä kappaleena alas asti.

Nagu minuga tavaliselt juhtub, ostsin ka seekord kõigepealt lõngad ja hakkasin alles siis õpetust otsima.
Nimelt märkasin kord, et ühes välismaises netipoes on lõngade lõpumüük ja kiirustasin ostma. Värve ja lõngu polnud enam palju, aga minu omad olid veel müümata. Lõng on muide käsitsivärvitud Donegal Tweed, nime poolest mulle tuttav, aga polnud kunagi enne proovinud.

Õpetuse otsimise peale läks mitu kuud. Ei tulnud meelde, et on ju olemas näiteks Dropsi mustrid igavesti suure ja kõikvõimaliku valikuga. Vaatasin Raveryst järgi, mida selle mustri kohta on öeldud. Ega palju midagi polnud, aga sain mingi ettekujutuse, milline kampsunist võiks tulla.
Õpetus oli pikk jutt, aga enam-vähem loogiline. Mõnda kohta lugesin küll mitu korda ja ega ma päris kindel pole, kas sain kõigest aru. Kudumisviis oli mulle võõras. Kampsun kootakse ülevalt alla kuni kaenlani, aga seejärel esi-ja tagatükid eraldi. Ilmselt seetõttu, et külgedel olid ette nähtud lõhikud. Mina neist ei hoolinud ja kudusin kõik ühes tükis alla välja.Kauluksen korkeutta on jossain kritisoitu. Näin tapahtuu usein malleissa, joihin ei suunnitella edestä syvempää kaulaaukkoa. Minä hyväksyn sen tässä takissa juuri ja juuri.
Resoreita varten olisi pitänyt lisätä silmukoita, minä päinvastoin vähensin ja käytin niissä pienempää puikkokokoa.

Kaeluse kõrguse kohta on antud kriitikat. Selliseid mustreid näeb sageli, kus kaelus on eest ja tagant sama kõrge ja muidugi tõuseb siis esiosa liiga üles. Selle kampsuni kaelus on just piiri peal, võiks muidugi olla eest veidi sügavam.
Allääre soonikus kästi silmuseid lisada, mina tegin vastupidi, võtsin vähemaks ja vahetasin ka vardad peenemate vastu.Eriväristen viskoosinyppyjen ansiosta langassa on kiva tweed-efekti ja tykkään, että siinä on juuri sinisiä farkunnvärisiä pilkkuja. Lankaa oli todella miellyttävä neuloa, vaikka tuntui ettei neule valmistu ikinä, sen verran ohutta  tämä lanka on - 100 gr =400 m. Ohuempaa neuletta pystyy pitämään kesälläkin, se oli tässäkin tapauksessa taka-ajatuksena.

Värvilised viskooslõnga täpikesed annavad kudumile tviidiefekti ja mulle meeldib, et hulgas on ka teksavärvi siniseid täppe. Lõng on meeldiv ja hea kududa, kuigi tundus, et töö edeneb jube aeglaselt, on ju lõng üsna peenike - 100 gr = 400 m. See-eest sain endale õhema kampsuni, mille võib ka suveõhtutel peale visata.

Malli/Muster: Misty Harbor Cardigan, Drops 171-23

Lanka/Lõng: Donegal Tweed, Pink Pop (85 % superwash merino 15 % Donegal nepp)
                     Hand dyed by Knitting in France

Puikot/Vardad: 3,0 ja 3,5

Menekki/Kulus: 265 gr10 kommenttia:

 1. Väga armas kampsun on. Lõng teeb selle eriliseks.

  VastaaPoista
 2. Ihanan värinen neule :) Mukavaa alkanutta viikkoa!!!

  VastaaPoista
 3. Todella nätti tuli ja väri on suloinen! :) Dropsin ohjeissa on tosiaan paljon mistä valita.

  VastaaPoista
 4. Huuh, miten kaunis! Malli sekä väri, molemmat.

  VastaaPoista
 5. Que bonito jersey,me encanta la combinación de diferentes puntos y la forma tan original!!
  Besos.

  VastaaPoista
 6. Onpa todella kaunis ja ihan täydellinen istuvuus.

  VastaaPoista
 7. Tulipa sievä neuletakki ja oikein herkkuväri :)

  VastaaPoista