lauantai 17. maaliskuuta 2018

Papagena scarfAloitin tämän kivannäköisen huivin neulomisen joulukuussa. Kun alkukommellusten jälkeen tekniikka oli hallussa, tuli kyllästymisen vaihe ja huivi jäi odottamaan uutta innostusta. Helmikuussa mulla oli edessä muutaman tunnin junamatka ja keskeneräinen työ tuli mukaan. Kävikin sitten niin, etten pystynyt enää mitenkään muistamaan, miten ne mulle täysin oudot reunanirkot tehdään.

Muistan, että ohje oli siinä kohdassa mielestäni sekava ja jouduinkin aluksi katselemaan youtube videoita niistä stacked decrease-nirkosta. Omat merkintäni kyseisestä kohdasta olivat niin epämääräiset, ettei auttanut muu, kun kääntyä taas youtuben puoleen. Mutta kun juna puksuttaa jossain Keski-Pohjanmaan metsien keskellä, on puhelimen kenttä niin heikko, ettei se mitään videota pysty avaamaan. Tuhlasin kaksi tuntia siihen, että sain ohjeet auki ja ymmärrettyä ja pystyin jatkamaan huivia! Se on pitkä aika neulojalle - kuinka paljon olisin  siinä ajassa ehtinyt neuloa!

Võtsin selle rätiku kudumise ette kunagi detsembris. Algus tundus keerulisena, aga kui lõpuks sain tehnika selgeks ja töö hakkas sujuma, tuli tüdimus - muster ju kordub kogu aeg. Panin töö kõrvale ja tegelesin muude asjadega.

Veebruaris oli tulemas mõnetunnine rongisõit ja see on teadagi parim võimalus kudumisega aega kulutada. Võtsin rätiku rõõmsalt kaasa, aga peagi selgus, et olin täiesti ära unustanud, kuidas neid servades jooksvaid sakke (stacked decrease) tehakse. Juba alguses tundus see koht õpetuses  segasevõitu ja pidin selguse saamiseks asja youtubest järgi vaatama. Omad märkmed nende sakikeste kohta olid nii ebatäpsed, et pidin jälle youtube poole pöörduma. Aga kui rong loksub kusagil Kesk-Põhjamaa metsade vahel, siis pole telefonis levi ollagi, vähemalt mitte nii palju, et video lahti saaks. 
Nii ma siis kulutasin pusserdades, harutades ja kirudes tervelt kaks tundi, enne kui targaks sain! Kaks mõttetult raisatud tundi on ju kudujale katastroof!Lankavalinnan kohdalla oli pientä epäilyä, malli nimittäin sopii ehkä parhaiten liukuvärjätylle langalle. Olin neulonut tästä pehmeästä silkkisekoitelangasta joskus neuletakin enkä keksinyt jäännöslangalle, jota oli kuitenkin yli 100 grammaa, mitään muuta tarkoitusta. Tulos on kuitenkin mielestäni hauska ja kuvio tulee sellaisenakin selkeästi esiin.


Lõngavaliku suhtes oli algul ebakindel, sest sellele mustrile sobib ilmselt paremini sujuvate üleminekutega lõng. Ma olen kunagi kudunud  sellest pehmest lõngast  kampsuni ja paar vihti ehk siis just rätiku jagu oli lõnga järel. Midagi muud ka ei mõelnud välja, aga tulemus on minu meelest täitsa lahe ja muster paistab ka piisavalt hästi välja.


Tässä ne molemmat yhdessä.
Ohje on muuten ilmaisohje!

Siin on need kaks kudumit koos.
Õpetus on muideks tasuta!

Malli/Muster: Papagena Scarf by Knitting and so on (rav)

Lanka/Lõng: Manos del Uruguay Silk Blend Fino, colour 9999 (30 % silk 70 % wool)

Puikot/Vardad: 3,5

Menekki/Kulus: 106 gr

11 kommenttia:

 1. Upea huivi! Olet valtavan taitava!
  Sari

  VastaaPoista
 2. Todella kaunis! Langan monivärisyys tulee tuossa huivimallissa hyvin esille! :)

  VastaaPoista
 3. Hurjan kaunis huivi ja tuo lanka on ihana - todellakin, kauniimpi kuin malli!

  VastaaPoista
 4. Onpa näyttävä kuvio ja upea lankavalinta.

  VastaaPoista
 5. Malli on kuin tehty tuolle langalle. Kaunis!

  VastaaPoista
 6. Aivan ihastuttava huivi ja lanka sopii tuohon malliin hyvin :)

  VastaaPoista
 7. Onpa näyttävä huivi ja melkoisen vaikean näköiset kuviot tehdä.

  VastaaPoista
 8. Kyllä kärsivällisyys palkittiin...ihana huivi!

  VastaaPoista