sunnuntai 25. maaliskuuta 2018

Pom Pom
Hiljattain tuli tehtyä heräteostos. Nappikaupan kassalla ostoksia maksaessani huomasin tiskillä tälläisen tupsuntekolaitteen, jossa on mukana neljä erikokoista kehikkoa.
Nyt siis tehdään television ääressä tupsuja ja tosi kätevä tämä laite onkin, parissa illassa askartelin niitä yli 50 kappaletta - istuinalustaa varten.

Olin hiljuti nööbipoe kassal ostude eest maksmas ja nägin letil sellist tuttide valmistamise komplekti. Ostsin pikemalt mõtlemata ära ja lasin tutitehase käiku - kui teeks õige toolipealse. 
Komplektis on neli eri suurusega vormi ja kasutamine lihtne ja kiire. Üle viiekümne tuti meisterdamiseks kulus kaks õhtut teleka ees ja ilmselt oleks ka ühe õhtu jooksul selle koguse valmis saanud.Tupsujen kiinnittämiseen voi olla oikeaoppisempikin tapa, minä sitoin ne liukuesteverkkoon ja vahvistin vielä vaahtomuovilla.

Ma küll ei tea, kas nende kinnitamiseks on mingi parem süsteem, mina sidusin tutid vaiba-alusvõrgu külge ja õmblesin suurte pistetega veel vahtkummaluse tugevduseks.


Tässä kuvassa on kaverina muutama vuosi sitten neulottu puffityyny.

Sellel pildil on ka üks teine, mõned aastad tagasi kootud nn. puffpadi.(http://ingiknits.blogspot.fi/2013/05/puffeja.html)


Ja tässä yksi yhtä karvainen kaveri.

Üks sama pehme ja karvane sõber tuli ka pildile.

5 kommenttia:

  1. Kiva istuinalusta! Tuon tupsuntekovempaimen hankkimista olen itsekin harkinnut kun pahvikiekoilla se on niin epämukavaa ja tupsuista tulee usein toispuoleisia tai ne tahtovat hajota käsiin ennen lankojen solmimista.

    VastaaPoista
  2. Onpas hurjan kiva ja nätti istuinalusta! Tupsuntekolaite on kyllä kätevä vempain, sillä on kiva värkätä pompuloita!

    VastaaPoista
  3. Tuo on näppärä laite, kun paljon tupsuja tarvitsee. Kiva tupsukko!

    VastaaPoista