keskiviikko 2. lokakuuta 2013

Japanista

Se oli varmaankin Mari, Prosessineuloja, joka vinkkasi blogissaan, mistä voi tilata japanilaisia käsityökirjoja. Menin katsomaan Pomadour24 sivuille ja siinä ne haaveilemani neulekirjat olivat! Laitoin saman tien tilauksen menemään ja paketti Japanista oli muutaman päivän kuluttua postilaatikossani!


Olen pitkään ihaillut Hitomi Shidan hurmaavia malleja, en vain tiennyt, mistä niitä löytäisin.Vaikka en ymmärrä japanista mitään, on ensimmäinen kokeilu puikoilla. Neulekarttojen kieli on kansainvälinen ja kuvapiirrokset selkeät ja ymmärrettävät, tekstiä on itse asiassa aika vähän.


Pikkuisen harmittaa, näkyykö tarkka kuvio niin tummassa langassa yhtään. Lankavarastostani ei jostain syystä löytynytkään vaaleita puserolankoja. On se kumma, kun minulla niitä lankalaatikoita kyllä on. Ei auta muu, kun hankkia täydennystä. Luulen, että ohuempi merinolanka voisi olla sopivinta sellaisiin yksityiskohtaisiin malleihin.
Vaikka ei tekisikään neulepuseroita tai takkeja, kuvioita voi napata ainakin pipoihin ja sukkiin ja kämmekkäisiin ja kaulaliinoihin...
Jahah, menenpä tästä neulomaan.

OTSE JAAPANIST
See oli Mari, Prosessineuloja, kes mainis oma blogis, kust võiks tellida jaapani käsitööajakirju. Mina läksingi Pomadour24 leheküljele vaatama ning seal need igatsetud raamatud olid! Saatsin kohe tellimuse minema ja mõne päeva pärast oli saadetis mu postkastis.
Olen kaua imetlenud Hitomi Shida võrratuid mustreid, aga ei teadnud, kust neid saada.
Jaapani keelest ei taipa ma tuhkagi, aga esimene töö on varrastel. Mustrite keel on rahvusvaheline, nendes raamatutes selge ja arusaadav. Teksti ongi tegelikult üsna vähe.
Veidi teeb muret, kas lõng pole mitte liiga tume nii detailse mustri jaoks, aga heledamat ei sattunud kodus olema. Hoolimata sellest, et lõngakaste on mul, mis salata, üsna mitmeid, peenemaid heledaid džemprilõngu millegipärast pole. Peab siis varusid täiendama. Arvan, et peenem meriinolõng võiks olla sellistele mustritele sobivaim.
Isegi kui suuremaid kudumeid ei teeks, võib neid mustreid kasutada mütsides ja sokkides ja kinnastes ja sallides...
Nojah, lähen tagasi kuduma.

7 kommenttia:

 1. Sinulle tuollaiset ohjeet onkin oikein onnen omiaan. Kun jaksat tehdä suuritöisiä kuvioneuleita :)

  VastaaPoista
 2. Oi, miten upea paita on tulossa!!

  VastaaPoista
 3. Mielenkiintoisia neulepintoja! Aika jännää myös, että japanilaissa lehdissä on erittäin länsimaalaisia ihmisiä malleina!

  VastaaPoista
 4. Voi hyvänen aika ..nyt kyllä alkoi melkein kuola valua täällä päässä. Ihana pusero sinulla siellä aluillaan ja nuo kirjat vaikuttavat mahtavilta. Rakastan kanssa japanilaisia neulemalleja ne on uskomattoman kauniita. Taidan mennä kanssa kurkkimaan tuonne nettikauppaan ; )

  VastaaPoista
 5. On se vaan kumma, kun ikinä ei omista varastoista löydy sellaista lankaa kuin tarvitsisi... minulla on sama ongelma :D Nuo japanilaiset neulekuviot ovat kyllä ihania!

  VastaaPoista