torstai 17. lokakuuta 2013

Lehtimyssy


Myssyjä ei voi olla koskaan liikaa. Sitä paitsi ne eivät vie eteisen lipastossa paljonkaan tilaa. Aina välillä voi tarkastella tilannetta, mikä säilytetään,, mikä menee purkuun, mikä kirpputorille.
Tarkistuskäynti lipastolle näytti, että jotkut värit vielä puuttuvat. Näin syntyi uusi myssy.

Kuvion löysin mallikuviokirjasta. Sellaiset ideavarastot ovat todellisia aarteita! Minulla on niitä montaa ja muutama kirja jatkuvassa käytössä. Nettikin on täynnä malleja ja ohjeita, minä vaan olen sen verran vanhanaikainen, että selailen mieluummin kirjoja kuin nettisivuja.Mallikuvio: Lesley Stanfield, Melody Griffits. The Essential Stitch Collection (minulla on kirja saksankielisenä)

Lanka: Rowan Fine Tweed (100% wool)

Puikot: 2,5      Menekki 41 gr

LEHEMÜTS
Mütse pole ju kunagi liiga palju. Pealegi ei võta nad koridori kummutisahtlis palju ruumi. Vahepeal võib uurida olukorda, mida säilitada, mis üles harutada ja mis taaskasutusse anda.
Kontrollkäik sahtli juurde näitas, et mõned värvid veel puuduvad. Nõnda sündis uus müts.

Mustri leidsin koekirjade raamatust. Need on tõelised ideepangad! Mul on mitu sellist raamatut ja mõni päris aktiivselt kasutusel. Internetist leiaks ka ju nii mustreid kui juhiseid, aga olen nii  vanameelne, et armastan lehitseda meelsamini raamatuid kui netilehekülgi.

6 kommenttia:

 1. Kaunis myssy ja ihanat, auringonpaisteiset kuvat. :) Minäkin pidän neulekirjoista; varsinkin sellaisista, jotka ovat kauniita myös teoksina.

  VastaaPoista
 2. Kaunis! Onhan se hyvä olla pipoja kaikissa mahdollisissa väreissä :)

  VastaaPoista
 3. Kaunis mallineule ja onnistuneen näköinen myssy. Päälakikavennukset tuottavat mulle aina ongelmia, osaisinkohan ilman ohjetta noin sievästi kaventaakaan.

  VastaaPoista
 4. Kaunis myssy! Minäkin etsin mieluummin mallineuleita kirjoista kuin netistä.

  VastaaPoista
 5. Tänään tuli uusi Novita-lehti ja pipo-ohjeita aloin heti katsella sillä silmällä. Kelit ovat sen verran syksyisiä, että näitä alkaa tulla ikävä. Ja jtenkin tuntuu, että koskaan ei ole itselle sopivaa pipoa saatavilla, vaikka muille niitä on tullut tehtyä useampiakin. Tässä on varsin kaunis malli!

  VastaaPoista