sunnuntai 8. kesäkuuta 2014

Raitojen pauloissa/Triibusõltlane

Kun kesäloma alkoi, kuvittelin, että nyt on aikaa päivittää blogia useammin. Toisin kävi: on ollut matkoja, harrastuksia, pihatöitä, remonttia jne., jne.
Lämpimät säät olivat syynä siihen, ettei millään tehnyt mieli vetää kuvausta varten uutta raitapaitaa päälle.
Tämän illan sateenjälkeinen raikas kosteus ja sopivan viileähkö lämpötila mahdollistivat luonnollisemmat olosuhteet kuville, tässä ne ovat:

Kui puhkus algas, arvasin, et nüüd on mul aega kirjutada siia tihedamini. Läkski teisiti: on olnud reise ja harrastusi, aiatöid ja remonti jne., jne.
Palavad ilmad olid põhjuseks, miks ma kuidagimoodi ei saanud seda tuunikat pildistatud, kuidas sa ikka kuumaga sellise selga vead.
Täna on vihmajärgselt värske ja veidi jahedam õhtu, täitsa sobiv pildistamiseks, olge head:
Ei  voi  olla hehkuttamatta, että meidän pieni kääpiöomena komeilee kukkasillaan. (Viime syksyn saalis oli 12 omenaa.)

Selle pildiga tahan kiidelda, et meie kääbusõunapuu näitab oma parimaid külgi. (Eelmisel sügisel kinkis meile 12 õuna.)Paita-tunikan idea ja kuvio on sieltä sun täältä. Halusin vähentää jämälankavarastoa ja neuloa jotain rentoa ja helppoa. Kapeat hihat ovat tarkoituksella sellaiset. Vaihtelun vuoksi.

Tuunika idee ja muster on siit ja sealt. Tahtsin vähendada oma lõngajääkide kollektsiooni ja kududa midagi mugavat ja lihtsat. Varrukad on teadlikult kitsad. Vahelduse mõttes.


Monen vuoden odotuksen jälkeen tämäkin pienilehtinen alppiruusu kukkii.

Selle väikselehelise rododendroni õitsemist on oodatud mitu aastat.


Eihän raitapaitoja voi koskaan olla liikaa?

Triibulistest riietest ei saa kunagi isu täis.
Ega ju?

11 kommenttia:

 1. Mõnus kampsun, ilusad värvitoonid kokku saanud.

  VastaaPoista
 2. Väga ilus ja nii oskuslikult värvid kokku pandud! Näen täna juba teist korda triibukampsikut ja nüüd mul on tunne, et homme hakkan oma lõngakastist jääke otsima :)

  VastaaPoista
 3. Ei voi olla =) Ihana paita jälleen kerran. Erityisesti ihailin pitsiraitoja, sillä itse en olisi ymmärtänyt laittaa raitoihin pitsiä. Paidast tuli näin vieläkin hienompi.

  VastaaPoista
 4. Sievä raitapaita, katsoinkin, että siinä on käytetty eri laatuisia lankoja, hyvin olet saanut jämät uppoamaan siihen :)

  VastaaPoista
 5. Hieno paita. Ja kiva idea "sotkea" vähän kaikkea... Pitäisikö minunkin, kun noita lankoja on?

  VastaaPoista
 6. Kauniit värit olet saanut "sotkettua" neuleeseen:) Mikä onkaan tämän ihanaisen alppiruusun nimi?

  VastaaPoista
 7. Eihän tietenkään raitapaitoja ja -sukkia voi koskaan olla liikaa... Joku noissa värikkäissä raitavaatteissa vaan viehättää!

  VastaaPoista
 8. Kaunis on tämäkin raitapaita!

  VastaaPoista