perjantai 26. joulukuuta 2014

Ayutthaya

Lentomatka Kambodzhan Phnom Penhista Bangkokin Don Muangin kentälle kesti tunnin. Lentoasemalta oli muutaman minuutin kävelymatka rautatieasemalle ja sieltä toinen tunti junalla pohjoiseen. Saavuimme Ayutthayan kaupunkiin.
Ayutthaya on tunnettu lukuisista temppeli -ja palatsiraunioista. Se on ollut noin 400 vuoden ajan kuningaskunnan pääkaupunki, mikä selittää  alueiden valtavat mittasuhteet ja temppeleiden runsauden.
Polkupyörä on kätevä tapa tutustua nähtävyyksiin, meidän majapaikkamme lainasi niitä ilmaiseksi. Vasemmanpuoleinen liikenne vaatii pientä totuttelua, mutta hengissä on selvitty.
Vettä kului litrakaupalla, lämpötila kun kävi +34 asteessa.

Lennureis Kambodzast Phnom Penhist Bangkokki Don Muangi lennuväljale kestis ühe tunni. Sealt kõnnib raudteejaama mõne minutiga. Teine tund kulus rongis põhja poole loksudes ja nõnda saabusime Ayutthaya linna.
See linn on tuntud arvukate paleede ja templite varemete poolest. Ayutthaya on olnud üle 400 aasta kuningriigi pealinn ja see seletab templite suurejoonelised mõõtmed ja rohkuse.
Jalgrattaga pääseb hõlpsalt ühest kohast teise. Vasakpoolne liiklus nõuab veidi harjumist ja vett kulub liitrite kaupa, temperatuur liigub + 34 kraadi juures.1 kommentti: