tiistai 6. elokuuta 2013

Oranssia


Kaulaliinojen neulominen vaatii kärsivällisyyttä. Ainakin minulta.
Ei silmukoiden lisäämistä eikä kaventamista, työ on yhtä aikaa helppoa ja pitkästyttävää.
Toisaalta, ehkä se pidentää pinnaa ja pitäähän neulojalla olla kolmiohuivien lisäksi muutama kaulaliinakin.

Ostin langat Tallinnasta ja jatkoin matkaani maaseudulle äidin luokse. Olin juuri saanut matkaneulomukseni valmiiksi ja tuli tuttu tyhjä olo, kun sormille ei löytynyt iltapuuhaa. Muistin sitten ne juuri ostamani langat ja aloin miettimään kuviota.Olen joskus vienyt äidille vanhoja Sandra-lehtiä, niitä selailemalla löytyi mallikuvio. Huomasin muutenkin, kuinka paljon hyviä malleja voi löytää parikymmentä vuotta vanhoista lehdistä.

Lankaa voin lämpimästi suositella. Sitä myy Liann Lõngad, helppoa neulottavaa ja virkattavaakin lankaa, josta syntyy selkeä kuvio. Nypyt olisi voinut tehdä eri tavalla, nyt ne näyttävät vähän muodottomilta.


Malli: Sandra-lehti vuodelta 1993

Lanka: Lana Gatto Perlata D'Australia (100% merino) 50gr=233 m

Puikot: 4,0      Menekki 118 gr


ORANŽ
Salli kudumiseks läheb vaja kannatust. Vähemalt minul.
Pole vaja kasvatada ega kahandada, lihtne ja samas igavavõitu, venib ja venib, aga valmis ei saa. Võib-olla see kasvatab kannatlikkust ja peab ju kudujal rätikute lisaks ka mõni sall olema.
Ostsin lõngad Tallinnast ja sealt sõitsin maale ema juurde. Olin just reisile kaasa võetud kudumistöö valmis saanud ja tuli selline tuttav tühi tunne, kui sõrmedel pole õhtuti mingit tegemist. Siis meenusid mulle uued lõngad ja hakkasin mustrit otsima. 
Olin kunagi aastaid tagasi viinud ema poole vanu Sandra-ajakirju, neid lehitsedes leidsingi sobiva mustri . Üleüldse märkasin, kui kasulik on vahel vanu käsitööajakirju sirvida ja kui palju uut neist leiab.

Lõngaga olen väga rahul. See on meriinolõng Liann Lõngadest, hea kududa ja loob selge struktuuri. Nupud oleks võinud teha veidi teistsuguse võttega, nüüd neist tulid veidi ebatasased.


7 kommenttia:

 1. Todella upea huivi. Pidän tuosta väristä.

  VastaaPoista
 2. Selkeä ja tyylikäs huivi. Eikä hullumpi tuo marjasaaliskaan. ;)

  VastaaPoista
 3. Ihana huivi! Tuli ihan innostus neuloa samanmoinen!

  VastaaPoista
 4. Kaunis huivi! Juuri tuommoist kaulaliinat ovat erinomaisia matkaneuleita. Ei tarvitse kauheasti keskittyä ja jatkaa voi melekin loputtomiin.

  VastaaPoista