keskiviikko 22. tammikuuta 2014

ELÄMYSMATKAILUA, OSA 3. KÄSILLÄ TEHTYÄ

Lämpimät Aasian maat eivät tunnetusti ole neuleharrastajien ostosparatiiseja. Korkeintaan jokunen nuhjunen akryylilankakerä saattaa sekatavarakaupan hyllyltä löytyä. Ajatellaan siis vaikka näinpäin, että ne maat ovat lankahamstereille oivallisia säästökohteita!:)

Sen sijan monenlaista muuta käsien taidetta on yllin-kyllin. Olen käynyt seitsemässä Aasian valtiossa ja jokaisessa on omat erikoisuutensa. Tämänkertaiselta Bali-Singapore reissulta jäivät mieleen ennen kaikkea Balin kiviveistokset. Niitä näkyi joka askeleella, riippumatta siitä, olitko maaseudulla tai kaupungissa, sisätiloissa tai jonkun kotipihalla. Niitä oli kaiken kokoisia, uudentuntuisia ja ajan patinoimia.
Verstaita, joissa patsaita valmistettiin ja myytiin, oli valtavasti. Veistoksia voi jopa rahtikuljetuksena lähettää Suomeen. Tosiaan, pahimmassa tapauksessa joudut ne itse hakemaan Hampurin satamasta.
Me tyydyimme valokuviin.

REISIELAMUSED, OSA 3. KÄSITSI TEHTUD
Teatavatel põhjustel pole soojad Aasia maad kudujate ostuparadiisid. Heal juhul võid leida marketiriiulilt mõne tolmunud akrüülilõngakera. Võib siis lausa tõdeda, et Aasia reis on lõngasõltlastele säästureis!:)

See-eest palju muud käsitsi tehtut on külluses. Olen käinud seitsmes Aasia riigis ja igaühel on oma eripära. Seekordsel Bali-Singapur reisilt jäid meelde ennekõike Bali kiviskulptuurid. Neid kohtas igal sammul, olid sa siis linnas või maal, siseruumides või kellegi koduõuel. Igas suuruses, värskelt valminuid ja ajahambast puretuid. Töökodasid, kus neid meisterdati ja müüdi, oli väga palju. Kuuldavasti võib neid lasta konteineriga saata Soome ja küllap Eestissegi. Tõsi, pahimal juhul pead ise Hamburgi sadamas järel käima.
Meie piirdusime fotodega.

Virkkuukoukkukin näyttää pysyvän naisilla hyppysissä. Turistikojuissa oli monenlaista myytävää ja eräs myyjäkin suostui kuvattavaksi.

Heegeldada naised oskavad. Turistidele pakuti mitmesugust ja üks müüjannagi nõustus pildile tulema.

Singapore on kulttuurien sulatusuuni. Siellä on kiinalainen kaupunginosa ja oma alue on intialaisilla ja muslimeilla. Minua kiinnostavat vaatteet, varsinkin upeanväriset intialaisten sarit.
Otin kuvia luvalla ja salaa.

Singapur on kultuuride sulam. Seal on hiinlaste linnaosa ja hindudel ja moslemitel on oma.
Mind huvitab rahvuslik riietus. Olen alati imetlenud india naiste värvikaid sarisid. Tegin pilte loaga ja loata.Sain luvan kuvata intialaisessa juhlapukuliikkeessä. Tässä kauniissa asussa on käsityön jälki, hintakin sen muikainen, n. 3000 euroa. Miesten takin saisi tonnilla.

Indialaste peoriiete poes lubati teha pilte. Selles saris on käsitöö jälg. Hindki on vastav, umbes 3000 eurot. Meeste jaki saab kätte tuhandega.Singapore ArtScience Museum'issa kävin mielenkiintoisessa valokuvanäyttelyssä. Muotiguru Karl Lagerfeldin valokuvissa poseeravat tunnetut ja vähemmän tunnetut ihmiset. Kaikille on yhteistä yksi rekvisiitta: Chanelin musta jakku.

Käisin huvitaval fotonäitusel Singapuri ArtScience Museum'is. Moelooja Karl Lagerfeldi fotodel poseerivad tuntud ja vähemtuntud inimesed. Kõiki fotosid ühendab üks rekvisiit: Chaneli must jakk."The Little Black Jacket. Chanel's classic revisited by Karl Lagerfeld and Carine Roitfeld"

Museorakennus itsekin on kuvauksellinen.

Muuseum ise on ka maaliline.


Tähän päätän matkakertomukseni. Toivottavasti elämä suo tulevaisuudessakin muun maailman makujen maistelua ja tuoksujen haistelua, levoton sielu kun olen.

Sellega lõpetan oma reisimuljed. Loodetavasti pakub elu edaspidigi võimalusi nuusutada maailma tuuli, rahutu hing nagu olen.

3 kommenttia:

  1. Kiitos noista kuvista Siskoni lähtee ensi viikolla kuukaudeksi Balille. Nyt näin mitä hänellä on siellä silmien edessä :)

    VastaaPoista
  2. kiitos sinulle,kun sain tällätavoin Aasiassa vierailla minäkin. Upeita kuvia ja lomamuistoja. Kiva,kun virkkauksetkin oli päässeet kuvaan. Intialaiset sarit ovat todellakin kauniita.

    VastaaPoista
  3. Kaunista! Kyllä tuollainen kivipatsas sopisi minunkin "viidakkooni".

    VastaaPoista