keskiviikko 6. toukokuuta 2015

Valinnan vaikeutta/Valikuvõimalused


Olen ostanut joskus 3 vyyhtiä kaunista silkkilankaa huivia varten. Siitä tulisi varmaan näyttävä ja pehmeä raitahuivi.
Kun aloin etsimään sopivaa ohjetta, löysin aikoinaan tulostamani toppiohjeen ja siinä välähti, että tämä huivilanka kävisikin mainiosti toppilangaksi.

Olen kunagi ostnud kolm vihti ilusat siidlõnga rätiku kudumiseks. Neist saaks kindlasti pehme ja nägusa triibulise rätiku.
Kui hakkasin sobivat õpetust otsima, leidsin ühe ammu välja prinditud suvise topi õpetuse ja nii mul välgataski, et neist rätikulõngadest võikski teha hoopis topi. 


Alku näytti lupaavalta. Jossain vaiheessa ymmärsin, ettei kaksi 50 gramman vyyhtiä tule riittämään koko toppiin eli joudun ottamaan käyttöön myös tuon erivärisen vyyhdin.
Kuvio ja malli eivät kahta väriä kaipaa. Jatkan kokeilua, mutta tulos on vielä täydellinen mysteeri.

Tuota silkkilankaa ei kulu koko erää, varmasti jää jäljelle sellainen nöttönen, jolle on vaikea keksiä käyttöä. Villalankajämille on valtavasti projekteja, mutta miten hyödynnätte silkit ja silkkisekoitteet ym. erikoislangat?

Algus oli paljutõotav. Mingil hetkel sain aru, et ega ikka kahest 50 grammisest vihist ei piisa. Pean siis võtma kasutusele ka selle teist värvi vihi.
Mustri ja mudeliga on kaht värvi üsna raske sobitada. Jätkan katsetusi, aga tulemus on veel täielik müsteerium.

Kolmest vihist jääb lõnga kindlasti üle. Ilmselt selline väike kerakene, millele on raske otstarvet leida. Villalõngajääkidele on lugematuid projekte, aga kuidas te kasutate ära siidi- või siidisegude ülejäägid?


No sitten ne varsinaiset toppilangat. Nekin on ostettu jo aikoja sitten. Nyt kyllä ihmettelen, miksi olen ostanut minulle outoa väriä, näyttikö se silloin kaupan valossa erisävyiseltä? Tulisiko niistä huivilangat? Yksinkertaisena, kaksinkertaisena, erivärisen langan kanssa, raidallisena?

Aga need topilõngad, needki on ostetud juba ammu valmis. Praegu imestan küll, et mis mind pani valima mulle nii võõra värvi? Võib-olla paistis see poevalguses erisugusena.
Kooks siis neist rätiku? Ühekordselt, kahekordselt, koos teise värviga, triibulisena?

3 kommenttia:

  1. Langat puhuvat eri päivinä ja aikoina eri kieltä! Yritetään pysyä mukana...

    VastaaPoista
  2. Tuohan se juuri on sitä luomisen iloa kun päässä pyörii kaikkia vaihtoehtoja ja lankoja ja ohjeita ja ideoita ja ja ja ......Tsemppiä . Kauniin näköistä tulossa ja Holstit on kauniin värisiä.

    VastaaPoista
  3. ♥ihana,uusi blogituttavuus!♥ kiitos,kun löysit minut!♥

    VastaaPoista