sunnuntai 25. lokakuuta 2015

Ballet-Neck Cardigan

Tämä neule valmistui muutama viikko sitten, ollessaan aika nopea projekti: kun aloitat, et malta laskea käsistä ennen kuin se on valmis.
Suvi Simolan kaunis pelkistetty, jopa ajaton malli ja ihanan pehmeä lanka. Värikin on niitä lemppareita eli minulle täydellinen yhtälö.
Lanka oli ohuempi kuin ohjeessa ja siksi neuloin  L-koon mukaan. Tein yhden pienen muutoksen, neuloin  toiseen hihaan (siis vain toiseen) samanlaista reikäkuviota kuin  etu-ja takakappaleessa näkyy.

En muista, mitä olen ajatellut lankaa ostaessani, sitä oli nimittäin 500 gr ja yli puolet jäi käyttämättä. Jonkunlainen visio on kylläkin jo mielessä...

Sain selle kampsuni valmis paar nädalat tagasi, pole olnud aega pildistada. See oli üsna kiirelt valminud töö:  hakkad pihta ega saa pidama enne kui ta valmis on.
Suvi Simola kaunis ja lihtne disain on ajatu, lõng oli mõnusalt pehme ja värvid kuuluvad ka minu lemmikute hulka - nii et minu jaoks täiuslik kooslus.
Minu lõng oli peenem kui õpetuses, kudusin seetõttu L-suuruse järgi. Tegin ühe väikese muutuse, kudusin nimelt ühte varrukasse (jah, ainult ühte) samasuguse augumustri nagu ees ja taga.

Ei mäleta, mis mu peas liikus, kui ostsin seda lõnga 500 grammi. Üle poole jäi kasutamata. Tegelikult mul on küll juba üks väike idee...Luulen, että tämän vuoden puseroiden-takkien määrä alkaa olla täynnä. Laskujeni mukaan olen neulonut niitä yhteensä 5 kappaletta. Parina-kolmena edellisenä vuonna niitä on syntynyt 8-9, mutta rajansa kaikella jopa minun vaatekaapissani! Tietenkin, jos en millään voisi vastustaa kiusausta ja aloittaisin vielä yhden, voisin neuloa niin hitaasti, että se valmistuisi vasta ensi vuoden puolella, niin sitä ei laskettaisi ; )

Arvan, et nüüd peaks mul selle aasta kampsunite limiit täis olema. Oma arvestuste järgi olen neid kudunud 5 tükki. Paaril-kolmel eelneval aastal on arv tõusnud 8-9-ni, aga kõigel on piir isegi minu riidekapis! Kui ma ikka kuidagi ei suudaks kiusatusele vastu panna, võiksin muidugi  alustada veel ühe kampsuni, aga kui kooksin nii aeglaselt, et see saaks valmis alles järgmisel aastal, siis seda ei loeta ; )

Malli/Mudel: Ballet-Neck Cardigan by Suvi Simola
                    Designer Knitting Early Autumn 2015

Lanka/Lõng: Manos Silk Blend Fino (30% silk 70% merino wool) color 9999 Andromeda

Puikot/Vardad: 2,5 ja 3,0                Menekki/Kulus: 189 grVälillä on ehditty viettää syyslomaa. Muutama syksyinen kuva matkasta äidin luo. Omena-ja päärynäsato on ollut tänä vuonna täysin hallitsematon. Harmi, kun niitä jää paljon puuhun. Kun on runsas sato, on näin koko kylällä.

Vahepeal olen käinud sügispuhkusel ema juures. Õuna-ja pirnisaak on olnud sel aastal nii rikkalik, et jõud ei käi üle. Kahju, et neid jäi päris palju puu otsa. Ema on terve küla juba ära varustanud. Kui on rikkalik aasta, on tavaliselt ka teistel.

8 kommenttia:

 1. Mahdottoman kaunis neule ja riittoisa lanka.

  VastaaPoista
 2. Todella sievä neuletakki, kivat pitsiosuudet :)

  VastaaPoista
 3. Yksinkertainen malli sopii hyvin tuolle langalle. Kaunis neule!
  Ehkä kannattaa sitten taas vaihteeksi ottaa puikoille hidas pitsineule...? :)

  VastaaPoista
 4. Sinakad-lillad toonid kuuluvad ka minu lemmikute hulka. Lõnga koostis kindlasti paitab nahka ja disain on armas.

  VastaaPoista
 5. Kaunis neule ja kiva yksityiskohta tuo pitsineule hihassa.

  VastaaPoista
 6. Väga ilus. Mõne kudumiga läheb vahel tõesti kiiresti, kohe mõnus on teha... teine jälle venib nagu kumm (nagu mul praegu :) ).
  Ilusad värvid ka ja lõnga kulus sul nii vähe!

  VastaaPoista
 7. Ihana villatakki! Kivat nuo pitsiraidat. Ja kaunis väri!

  VastaaPoista
 8. Kaunis takki ja kiva lisäys tuo toisen hihan pitsineule! Saa nähdä, saanko minä milloin tartuttua tuohon ohjeeseen. Lehti on kyllä ostettu.

  VastaaPoista