lauantai 25. kesäkuuta 2016

Yötön yö/Öötu öö


En yleensä välitä sen kummemmin juhannuksesta, se on päivä muiden joukossa. Tänä vuonna kuitenkin muutama hyvä ystäväkin viettää viikonloppua kaupungissa ja näin kokoonnuttiin eilen meidän pihalla.

Jaanipäev ei ole minu jaoks mingi eriline sündmus. Teen sageli sel ajal tavalisi koduseid töid. Seekord aga selgus, et mõned meie eestlastest peretuttavad polegi veel linnast jalga lasknud ja nii me otsustasime meie õuel kokku saada.
Sää hellii kerrankin meitä pohjoisen asukkaita, jopa sääsket olivat hävinneet jonnekin.
Kuuntelimme nuoruudenaikamme musiikkia ja muistelimme ensimmäisiä tansseja kylän seuratalolla, Voi sitä nostalgiaa! Ruoka maistui ja lauluakin yritettiin.

Juhlan kunniaksi mieheni viritteli maailman pienimmän kokon.

Ilm oli kordki meile, põhjamaalastele, lausa võrratu. Isegi sääsed olid peitu pugenud. Kuulasime oma noorusaja muusikat(teadagi keda: Ivo Linna, Jaak Joala ja Tõnis Mägi, noh Urmas Alenderit ikka ka) ja meenutasime esimesi tantsupidusid küla rahvamajas. Oh seda nostalgiat! Toit maitses ja lauluhäältki sai proovitud.

Pühade puhul süütas mu mees maailma väikseima lõkke.
Toimii!

Toimis!

Kokosta oli iloa vain pari sekuntia, mutta ei hätää. Oululaisten iloksi oli pystytetty kunnon kokko mahtavissa maisemissa ja sen ympärilläkin tunnelma oli huipussa.

Kuna rõõmu oli sellest vaid paar sekundit, võtsime rattad alla ja sõitsime natuke suuremat vaatama. Linna lõkketuli oli püstitatud mere äärde, imetlejaid oli palju ja meeleolu kõrgel.Rakastan pohjoisen yöttömiä öitä! Olen niin valoriippuvainen, että voisin asettua lokakuussa talviunille ja herätä maaliskuussa. Valo lataa mun energiapatterit.

Kaksi viimeistä kuvaa on otettu samaan aikaan. Nautin!

Valged ööd - neid ma naudin siin Põhjamaal kogu südamest! Olen valgusesõltlane ja võiksin oktoobrist märtsini magada talveund. Valgus laadib mu energiapatareid.

Kaks viimast pilti on tehtud samal ajal. Nii võiks jätkuda!6 kommenttia:

 1. Tämä valo ja lämmön määrä riittää juhlan aiheeksi.

  VastaaPoista
 2. Ihanalta näytti juhannuksen vietto ja aattona olikin hieno ilma täällä pohjoisessa :)

  VastaaPoista
 3. Ihan maailman suloisin pikkuinen kokko! Meillä taitaa olla täällä etelässä pimeämpää puolilta öin, kuin teillä.

  VastaaPoista
 4. Aika valosaa oli tässä keskelläkin Suomea, ei toki yötöntä yötä.
  Osallistu kastehelmi kakkuvadin arvontaan mun blogissa.

  VastaaPoista
 5. Asuin aikoinaan jonkin aikaa Kanadassa. Siellä ihmettelin, että miksi kesä ei tunnu kesältä. Siellä oli aina parempi kesäsää kuin Suomessa, mutta silti ei tuntunut kesältä. Sitten eräänä kesänä tulin käymään kotona Suomessa. Tajusin heti, mikä puuttuu Kanadan lämpimistä kesistä. Valo! Tärkeintä ei ollutkaan aurinko ja lämpö , vaan valo - ihana kesäyön valo.

  VastaaPoista