perjantai 11. marraskuuta 2016

Virkattua/Heegeldasin



Viime viikkojen käsitöilläni on yksi yhteinen nimittäjä: yksinkertaista raitaa. Raitasukkia, raitakassi, raitatyyny... Helppoja televisioneolomuksia, vaikka en televisiota paljon katsokaan.

Tyynynpäälliseen käytin erilaisia jämälankoja. Joku väri loppui kesken ja vaihdoin sen uuteen, toinen puoli onkin siitä syystä erinäköinen.
Virkkasin aina vuoroin kiinteän silmukan ja pylvään. Seuraavalla kerroksella paikka vaihtui: kiinteään silmukkaan pylväs jne.
Muut tyynyt ovat viime vuoden tuotoksia.

Mu viimaste nädalate käsitöödel on üks ühine nimetaja: lihtsad triibud. Olen teinud triibusokke, triibukoti ja triibulise padjakatte. Sellised tegemised, kus üks silm ja vahepeal mõlemadki võivad telekat jälgida. 

Padjakate on heegeldatud  lõngajääkidest. Vahepeal sai mõni värv otsa ja asendasin teisega, sellepärast näeb ka teine pool erisugune välja.
Tehnika oli lihtne: kinnissilmad ja sambad vaheldusid ja järgmisel real vahetasid kohta, kinnissilma kohale tuli sammas jne.
Teised padjad on valminud eelmisel aastal.




Tätä neulottua sohvapäällistä käytän vain talvella ja tyynytkin ovat talvityynyjä. Seinällä näkyvät läiskät eivät ole värivirheitä, vaan auringonvaloa! Koko viikko on ollut aurinkoista, me täällä Pohjois-Suomessa saatiin vasta tänään maa kunnolla valkoiseksi.

Onneksi virkkaaminen kuluttaa enemmän lankaa ja pääsin yli 300 grammasta eroon.
Olen ottanut tavoitteeksi kuluttaa vuodessa ainakin 1,5 kg lankaa enemmän kuin hankin uutta. Viime vuonna pääsin juuri ja juuri tavoitteeseen. Käsityömessut ja Adlibriksen lanka-ale ovat sotkemassa suunnitelmiani, mutta varovainen arvio on, että saatan jopa onnistua.

See kootud diivanikate on mul ainult talvel kasutusel ja padjad on ka talvepadjad. Need laigud seinal pole muud kui päikeselaigud. Meil on nimelt olnud terve nädal päikseline, alles täna tuli siin Põhja-Soomes lumi maha.

Õnneks kulutab heegeldamine rohkem lõnga ja sain rohkem kui 300 grammist lahti.
Olen nimelt seadnud eesmärgiks kulutada aastas 1,5 kilo lõnga rohkem kui juurde ostan. Eelmisel aastal olin võiduga piiri peal. Seekord kipuvad käsitöömess ja allahindlused plaani rikkuma, aga arvatavasti pääsen enam-vähem eesmärgile.



14 kommenttia:

  1. Raidat raikastavat marraskuun harmautta ja kynttilät samaten. Tunnelmallisia kuvia!

    VastaaPoista
  2. Lämpöisen tunnelmallinen sohva peitteineen ja tyynyineen. Voi kun tulikin ihan mummola mieleeni :)

    VastaaPoista
  3. RAIKKAITA JA VÄRIKYLLÄISIÄ IHANIA OVAT

    VastaaPoista
  4. Kauniit raitatyynyt ja ihana sohvanpäällyspeitto!

    VastaaPoista
  5. Raidoitus on oikein hyvä keino saada sitä jämälankakasaa pienenemään. Ja noista näkee, että liila on varmaan lempivärejä! :)

    VastaaPoista
  6. Kaunis tyynynpäällinen! Sopii oikein hyvin noiden entisten seuraan. Kivaa jälkeä syntyy pylväiden ja kiinteiden silmukoiden vaihtelulla.
    Miten muuten olet neulonut tuon sohvanpäällisen? Meillä on mökille tehty uusi sauna kamareineen ja sinne pitäisi kehitellä jotain sisustustekstiilejä. Tuollainen peitto voisi käydä sinnekin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on neulottu paksuilla puikoilla (kannattaa käyttää kaapeleita)ainaoikein neuleena ja aina kun vaihdoin väriä, jätin langanpätkän hapsuksi.

      Poista
  7. Raidat on parhaita! Ja kiva kun saitte lunta. Ainakin minua lumi piristää pimeän keskellä.

    VastaaPoista
  8. Värit sopivat kivasti yhteen :)

    VastaaPoista