lauantai 28. tammikuuta 2017

Sinikeltaiset/Sinikollased


Yritän saada yhtä isompaa työtä valmiiksi ja siinä sivussa, aina kun tarvitsen vaihtelua, syntyy pienempiä käsitöitä. Virolaisia perinteisiä kinnaskirjoja olen neulonut sukkiin ennenkin, tässä taas yhdet. Vaikka tekisi samaa kuviota useita kertoja, värit saattavat muuttaa sen luonnetta paljonkin.

Proovin üht suuremat tööd valmis saada ja alati kui se tüütama hakkab, teen selle kõrval midagi kiiremalt valmivat. Olen kudunud vanu kindakirju sokkidesse ennegi, siin on jälle ühed. Isegi sama mustrit on huvitav uuesti kududa, kuna erinevad värvid annavad sellele alati eri näo. 



Sitruunankeltaisen ja turkoosin yhdistelmä on mielestäni aika onnistunut.
Aloin neulomaan sukkia 64 silmukalla, ottamatta ollenkaan huomioon, että kahden langan neulos kutistuu aika paljon. Teinkin jalkaterän vastaavasti lyhyemmän eli tällä kertaa valmistuivat lapsen sukat, koko ehkä 34-35. Aion lähettää ne eräseen hyväntekeväisyysprojektiin, meillä kun ei niin pienijalkaisia ole.
Turkoosi lanka on Dropsin Fabel ja keltainen Lidlin sukkalanka. Käytin 2,0 koon puikkoja, käsialastani johtuen neulon yleensä Fabelin vahvuiset niillä.

Sidrunikollase ja türkiisi kombinatsioon on minu arvates täitsa õnnestunud.
Hakkasin sokke kuduma 64 silmaga ega mõelnud üldse, et kaks lõnga tõmbavad ju suuruse väiksemaks. Tegin siis pöiaosa ka väiksema. Tulid sellised lastesokid, vast suurusele 34-35. Oma peres meil sobivaid kasutajaid pole, aga saadan need ühte heategevusprojekti.

Mõlemad lõngad on villase ja polüestriga sokilõngad, türkiis on Dropsi Fabel. Kudusin nr 2,0 varrastega. Mul on lõtv kudumiskäekiri ja kasutan tavaliselt peenema lõnga puhul number kahte.


Tuossa isossa eli mekkoprojektissa ei ole esiteltävää vielä moneen viikkoon. Aika pitkästyttävää välillä, mutta itse sen valitsin!

Seda suurt projekti ehk kootud kleiti ei saa ma veel lähinädalatel näidata. Olen ausalt öeldes temast juba tüdinenud, aga kes käskis kuduma hakata - ise käskis!

12 kommenttia:

  1. Hienot sukat. Turkoosi ja keltainen sopii kyllä hyvin yhteen.

    VastaaPoista
  2. Kauniit sukat! Tykkään väriyhdistelmästä. Ihailin myös aiemmassa postauksessasi niitä kauniita lintulapasia. Ihana kuvio! Perinteiset mallit ovat kyllä parhaita!!!

    VastaaPoista
  3. Hyvä väriyhdistelmä, värit todellakin vaikuttavat paljon siihen, miltä lopputulos näyttää.

    VastaaPoista
  4. Ihanat sukat. Väriyhdistelmä toimii todella kauniisti.

    VastaaPoista
  5. Kauniit sukat ja kaunis kirjoneulemalli!

    VastaaPoista
  6. Sinine ja kollane koos on minu üheks lemmikuks värvidest, ilusad sokid!
    Ootan põnevusega kleiti! :)

    VastaaPoista
  7. Raikkaat värit ja viehättävät kuviot. :)

    VastaaPoista
  8. Pirteät värit! :) Ja varmasti mukava välipala isompaa työtä neuloessa, kun voi välillä vaihtaa toiseen neuletyöhön.

    VastaaPoista
  9. ¡Que bonitos! Y parecen muy calentitos. Un beso

    VastaaPoista
  10. Kauniit sukat. Väreillä saa kummasti neuleen ilmettä muutettua.

    VastaaPoista