sunnuntai 5. maaliskuuta 2017

Aurinkoiset sukat/Päikselised sokid


Kävin yhtenä päivänä erässä paikallisessa vaatekaupassa ja pysähtyin ovelle silmäilemään liikkeen yleisilmettä. Kevätvaatteiden värikartta esitteli beigeä, harmaata ja mustaa. Noh, oli siellä varmaan talvialen lopputuotteitakin, mutta ihan oikeasti - kevät on tulossa, aurinko on tulossa, luonto herää! En pärjäisi elämässä ilman värejä.

Olkoon tässä nyt yhdet aurinkoiset sukat. Otin heti käyttöön. Tuli iloinen mieli.

Käisin ühel päeval kohalikus riidepoes. Seisatusin uksel ja silmitsesin üldilmet. Kevadriiete värviskaala oli beež, hall ja must. Noh, olid seal kindlasti mõned riided ka talve lõpumüügist, aga mis toimub - kevad on tulemas, päike paistab, loodus ärkab! Mina ei oska ilma värvideta elada.

Kudusin ühed päikselised sokid. Võtsin kohe kasutusele. On hea meel.





Työlään mekkoprojektin jälkeen olin varma, etten katsokaan vähän aikaa ohuita puikkoja ja ohutta lankaa. Meni pari päivää ja taas on 2,5 koon puikot kilisemässä. Puseron mielenkiintoinen pitsiosuus on valmis ja se pitkästyttävämpi vaihe meneillään. Pitäisi ottaa ehkä viereen joku haastavampi juttu.

Pärast seda, kui sain oma kannatlikust nõudva kleidi valmis, olin kindel, et lähiajal peenikest lõnga ja vardaid kätte ei võta. Läks paar päeva ja jälle olid mul näppude vahel 2,5 jämedusega vardad.
Pluusist on huvitavam osa valmis ja nüüd tuleb pikalt kududa ainult parempidist. Peab vist mingi põnevama töö kõrvale võtma.



Se, että Pohjois-Suomi on maaliskuussa lumipeiton alla, ei ihmetytä täällä ketään. Virossa tietääkseni on ollut taas vähäluminen talvi, olkoon  niille lukijoille muutama eilen ja tänään otettu luontokuva.

Põhjasoomlaste jaoks on  täiesti tavaline nähtus, et märtsis on veel paks lumevaip maas. Olen kuulnud, et Eesti talv on taas kord olnud lumevaene. Panen teie jaoks mõned eile ja täna pildistatud fotod minu kodulinnast.

8 kommenttia:

  1. Ihanat iloisenkirjavat sukat! Ja kaunis pusero tulossa myös!

    VastaaPoista
  2. Ihan totta, että näin keväällä kaipaa jotenkin kirkkaita värejä! Pirteät sukat! :)

    VastaaPoista
  3. Kevät ja kesä ovat kyllä värien aikaa, ja ei väreistä ole haittaa syksyllä ja talvellakaan :)

    VastaaPoista
  4. Niin on aurinkoiset sukat piristämässä ja mikä ihana pusero valmistumassa :)

    VastaaPoista
  5. Ihania väriä! :) Etenkin sukat ovat niin iloisen värikkäät, että piristävät jo kuvina. :)

    VastaaPoista
  6. Tore talv piltidel. Ja väga vahvad sokid :)

    VastaaPoista
  7. Ihanan valoisaa ja lumista. Näistähän sukista tulee energinen olo. Pirteyttä.

    VastaaPoista
  8. Miulla oli samansuuntaisia ajatuksia, kun kävelin viime viikolla kauppakeskuksessa. Missä ovat iloiset, kauniit värit?!? Onneksi voi neuloa värikästä.

    VastaaPoista