lauantai 29. huhtikuuta 2017

Victoria


Viime kesänä neulottu Siri-takki oli ensimmäinen tuttavuuteni Onionin nokkoslangan kanssa. Nyt kun olen sitä muutaman kuukauden  ahkerasti pitänyt ja vakuuttunut langan laadukkuudesta, ostin Lankamaailmasta toisen satsin uutta neuletta varten. Langan värivalikoima on laaja ja sävyt kauniit. Itse tosiaan pysyin mukavuusaluellani ja valitsin lempivärini.

Tässä on Victoria pullover. Malli on kirjasta Refined knits, kuvat on esitelty myös Ravelryssa. Itse olen ostanut tuon kirjan syystä, että siinä on ainakin neljä minua miellyttävää puseromallia.

Kudusin eelmisel suvel Siri-nimelise kampsuni ja tutvusin siis esmakordselt lõngaga, mis sisaldas nõgesekiudu. Mõnekuused kandmiskogemused olid seevõrd positiivsed, et ostsin seda Onioni nõgeselõnga  teisegi kampsuni jao. Värvivalik on lai ja toonid ilusad. Ise püsisin seekord endale armsaks saanud värvi juures.

Siin see Victoria pullover on. Võtsin mustri Jennifer Woodi raamatust "Refined knits" ja raamatu olen ostnud kavatsusega kududa sellest vähemalt neli kampsunit. Saab näha, stiil on minu meelest naiselik ja ajatu ning igas mustris on huvitavaid komponente.
Ravelry kaudu saab fotosid vaadata.





Kaikki kirjan mallit neulotaan ylhäältä alas. Seurasin aika lailla ohjetta, paitsi kaulukseen neuloin  vahvistukseksi muutaman kerroksen.

Kõik selles raamatus esinevad mudelid on kootud ülevalt alla. Tegin enam-vähem õpetuse järgi, ainult kaelusesse lisasin lõpuks tugevduseks mõne rea.



Malli/Muster: Victoria by Jennifer Wood

Lanka/Lõng: Onion Nettle Sock Yarn (70 % Wool 30 % Nettle Fiber)

Puikot/Vardad: 2,5

Menekki/Kulus: 233 gr


HAUSKAA VAPPUA!

HÄID MAIPÜHI!

10 kommenttia:

  1. Väga ilus! Mul ka see raamat ostetud ja just sama kampsun jäi silma. Mille poolest nõgeselõng Sulle meeldib? Pole ise kunagi sellist lõnga katsunud.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On veidi pehmem kui villane, ei kõdita ja kõige tähtsam - ei lähe kuigi kergesti nupuliseks.

      Poista
  2. Kaunis! Minä pidän myös tuosta väristä.
    Hauskaa vappua!

    VastaaPoista
  3. Voi, miten kaunis paita! Väri ja malli ovat ihanat.

    VastaaPoista
  4. Ihan mielettömän upea pusero. Yläosan pitsikuvio toistuu kauniisti hihoissa ja selkäpuolella.

    VastaaPoista
  5. Sievä pusero, ihanasti on tuo pitsikuvio myös olkapäissä :)

    VastaaPoista
  6. Küll on ilus! Lihtne lõige, aga tore mustipaigutus.Ja imehästi istub seljas.

    VastaaPoista