tiistai 26. joulukuuta 2017

Toisenlainen joulu ja Phuketin rannat/Teistmoodi jõulud ja Phuketi rannad


Tuntuu melkein pyhäinhäväistyksenä laittaa joulutunnelmaisten blogien sekaan aurinkoa ja palmukuvia. Meitä on kuitenkin moneksi ja joulua on monenlaista.
Tämä artikkeli sai miettimään, kuinka monella jouluaikaan liittyy ikävää stressiä. Haluaisi huutaa, että päättäkää nyt hyvät ihmiset itse, miten ne pyhät vietätte, mutta ymmärrän hyvin, että jos kyse on esim. perhesuhteista, asioita ei ole helppo lähteä muuttamaan.

Meillä on puolisoni kanssa ollut tapana tehdä joulukuussa pitempi reissu aurinkoon. Joskus siinä on mukana joulupäivät, joskus vuoden vaihtuminen, joskus vaan on ihanan rauhoittavaa olla ennen joulua täysin tietämättömänä jouluhässäkästä ja kaikesta kiireestä. Tänä vuonna vietimme kaukolomaa kaksi viikkoa ennen joulua ja saavuimme kotiin sopivasti aatonaamuna. Lapset ovat niin isoja, että päättävät itse omista menoistaan, tällä kertaa huolehtivat ihanasti yhteisestä joulupöydästämme.

Phuket on Thaimaan kävijöille tuttu paikka. Me teimme sinne omatoimimatkan eli valitsimme majapaikat ja rannat itse. Tällä kertaa ajoissa ostettu Finnairin suoralento oli aika edullinen - me kun seuraamme budjettiamme tarkkaan.
En osaa sanoa mitään Phuketin suosituimmista turistirannoista (esim. Patong Beach), mutta ne, missä olimme, saavat meiltä vain parhaita kehuja.

Nüüd kui blogid on täis kauneid talve- ja jõulupilte, tundub palmide ja päikeserandade näitämine peaaegu pühaduse rüvetamisena. Eestis, tõsi, on lumega vist lood kehvakesed, aga siin Põhjamaal on teda  parasjagu.
Inimesed on erinevad ja jõule veedetakse mitut moodi. Meil mehega on tavaks teha detsembrikuus pikem reis kuhugi päikselisele maale. Mõnikord me veedame jõulud kaugel, mõnikord aastavahetuse ja mõnikord on enne jõule sobivaim aeg võtta end vabaks stressist ja kiirustamisest.
Sel aastal olime kodust ära just enne jõule ja tulime tagasi  jõuluhommikul. Lastel on oma minekud ja plaanid, aga sel aastal korraldasid nad meile jõululaua ja oligi väga tore koos olla.

Reis viis seekord Tai turistidele tuttavasse kohta Phuketi saarele. Meie reisime tavaliselt omapead, korraldame ise ööbimised ja ringirändamised. Seekord läksime lausa Finnairi otselennuga, mis aegsasti ostes oli meie jaoks soodne pakkumine - hinnapoliitika on meil väga läbi mõeldud!

Phuketi tuntuim turistipiirkond on ilmselt Patongi rand ja selle ümbrus. Sinna me ei suundunud, vaid valisime puhkamiseks rahulikumaid kohti, selliseid, millele võin  jagada kamaluga kiitust.


Nai Harn sijaitsee saaren eteläkärjessä ja on matkaoppaiden mukaan Phuketin kauniimpia rantoja. Siitä voi vain olla samaa mieltä. Paljon on erilaisia hiekkarantoja testattu, mutta niin puhdasta hiekkaa, jopa ilman kiven kiveä ei ole tullut muualla vastaan.
Ehkä joulun jälkeen kun sesonki on kiivaimmillaan, sekin ranta vilisee väkeä, mutta joulukuun puolivälissä kaikki Phuketissa nähdyt rannat olivat aika hiljaisia.

Nai Harn on külake ja liivarand Phuketi lõunatipus, u. 50 km lennuväljalt. Sealt me alustasime. Reisijuhid kirjeldavad seda kui Phuketi ilusaimat randa ja olen nendega sama meelt. Olen palju erinevaid randu testinud, aga nii peent liiva võib näha ainult kodukandis Piusas. Nai Harnis saime kauba peale selge ja sooja  merevee ning 30 kraadise päikesepaiste.

Osa pilte on tehtud telefoniga ega ava randade ilu, aga võin öelda, et avarust oli palju ja inimesi vähe. Turismi kõrgperiood ei olnud veel alganud.Lähellä Nai Harnia on pienempi Yanuin ranta, hyvin viehättävä sekin. Molemmassa vesi on niin kirkasta, että myös snorklaajille löytyy mielenkiinnon kohteita.

Naabruses on väiksem rand, Yanui. See on samuti kaunis ja rahulik ning vesi on nii selge ja puhas, et snorklikasutajad tundsid kindlasti oma merevaadetest suurt mõnu.

Phuketin eteläisin piste Laem Prom Thep on paikka, jonne iltakuuden jälkeen kokoonnutaan ihailemaan auringonlaskua. Huikea näköala!

Randadest veidi lõuna pool saare tipus (Laem Prom Thep) on vaateplatvormid, kuhu õhtuti pärast kella kuut koguneb rahvas päikeseloojangut imetlema. Vaatepilt on oh kui maaliline.


Toinen rantakohteemme oli n. 50 kilometrin päässä ensimmäisestä - Nai Yang saaren pohjoisosassa. Se on hyvin pitkä ranta, joka jatkuu vielä lentokentän pohjoispuolelle. Kuvat ehkä kertovat siitä idyllistä, jota varten pimeän pohjoisen ihmiset säästävät rahaa ja istuvat yli kymmenen tuntia lentokoneissa...

Meie teine rannapuhkuse koht oli saare põhjaosas, päris lennujaama juures. Nai Yangi rand on väga-väga pikk, puhas ja ilus seegi ning meeldivalt rahulik. Pildid ehk räägivad enda eest, miks inimesed on nõus raha säästma ja tundide kaupa lennukis istuma...


Joillakin on kotinsa aina mukana.

Mõnel on kodu alati endaga kaasas.
Kaunista tilataidetta.

Kunstiteos liival.


Taiteilija itse on hyvin ujo.

Kunstnik ise on väga häbelik.


Nai Yangin ranta on muuten Phukettiin tulevien lentokoneiden laskeutumisreitillä. Laskeutumisrata on juuri pensaiden takana. Se houkuttelee tietenkin paikalle innokkaita valokuvaajia.


Nai Yangi rand on päris lennuvälja kõrval. Sealt põõsaste tagant algab maandumisrada. Fotograafidele on see põnev pildistamisobjekt, oli näha, et mõned passivad tundide kaupa heade kaadrite ootuses.Paljon muutakin tehtiin ja nähtiin. Siitä kohta lisää.

Tegime ja nägime palju muudki. Kirjutan varsti sellestki.

5 kommenttia:

 1. Oih miten ihanat kuvat, lämpö ja loma.

  VastaaPoista
 2. Ilusat pühadeaega! Nii toredad pildid.

  VastaaPoista
 3. Todella kauniit maisemat! Tuolla on helppo rentoutua ja mukana on vähän jännitystäkin, kun voi bongata lentokoneita! :)

  VastaaPoista
 4. Ihanat maisemat! Kiva lukea muitakin kuin perinteisiä joulupostauksia. Nauttikaa lomasta, auringosta ja lämmöstä!

  VastaaPoista
 5. Hienot kuvat :) Tämä aika onkin sellainen, että on kiva piipahtaa aurinkoon kaiken tämän pimeyden keskellä.

  VastaaPoista