perjantai 19. tammikuuta 2018

Vuoden ensimmäiset/Selle aasta esimesed


Kaksi paria sukkia on valmistunut, molemmat aloitettu kylläkin ennen joulua.
Ensimmäiset Hovineitoni ovat jo olleet täällä näytillä ja ihastuin tähän sukkamalliin niin, että otin saman tien seuraavat puikoille. Lanka on tällä kertaa eri, mutta oikein sopiva  kohokuviosukkiin. Tässä käsityömessuilta ostetussa vihertävässä langassa on sinisiä pilkkuja, jotka eivät mitenkään peitä kaunista kuviota.

Olen saanud valmis aasta lõpus alustatud kaks sokipaari.
Oma esimesi Hovineito-sokke olen juba näitanud ja kuna muster oli nii ilus, alustasin kohe teistega. Seekord kasutasin erinevat lõnga, mis sobib sellisele mustrile kenasti. Kuigi see rohekas lõng on täis siniseid täpikesi, ei peida lõnga kirevus mustrit ära.


Kerän sisältä paljastui yllätys - lanka muuttui yhtäkkiä vaaleaksi. Vähän ihmettelin, että annanko olla, mutta  siitä tuli niin häiritsevän selkeä raita, että purin pois. Onneksi sellainen ei enää toistunut.

Lanka on Gründl Hot Socks Tweed (75% villa 25 % polyamid), puikot 2,5 ja menekki 53 gr.

Lõngakera seest vaatas vastu üllatus - lõng muutus korraga heledaks. Algul jätkasin kudumist, aga tuli nii eri värvi triip, et harutasin tagasi. Õnneks selline värviviga ei kordunud.

Lõng on Gründl Hot Socks Tweed, milles villa 75 % ja polyamiidi 25 %. Vardad võtsin 2,5 ja lõnga sain kulutatud  53 gr.
Toiset sukat tulivat pojalleni, joka muutti ulkomaille opiskelemaan. Sitä tietenkin kuvittelee, ettei ilman äidin tekemiä sukkia voi Englannissa pärjätä.

Teised sokid kudusin oma pojale, kes läks välismaale õppima. Kuidas see laps ikka ilma ema tehtud sokkideta  Inglismaal hakkama saaks.


Niihin tuli käytettyä loput Tico-tico langoista ja vähän muutakin. Tykkään niistä sävyistä!
Malli on oma: 2 silmukkaa värillä ja 1 mustalla, joka kerroksella siirrytään silmukan verran ja olisiko joka yhdeksäs rivi mustalla. Lankaa kului 82 gr.

Nendes sokkides kasutasin ära kunagi ammu ostetud Novita Tico-tico lõnga ja panin natuke muud ka juurde. Värvid mulle meeldivad!
Mingit õpetust ei kasutanud: 2 silma värvilise lõngaga  ja 1 mustaga ja igal real liikusin ühe silma võrra edasi. Vist iga üheksanda rea kudusin ainult mustaga. Nende sokkide peale kulus 82 gr lõnga.


6 kommenttia:

 1. Kaunis ja hyväksi testattu tuo Hovineito-malli. Ja Englannissa lämmitys taitaa hoitua kuumavesipulloilla, joten sukat varmasti lämmittävät jalkoja ja mieltä! :)

  VastaaPoista
 2. Kauniit nuo Hovineito-sukat ja väristä tulee jo kevät mieleen. Erittäin hyvä idea on myös antaa villasukat Englannissa asuvalle, siellä niitä kyllä tarvitaan.

  VastaaPoista
 3. Hovineito on kyllä niin kaunis malli.
  Kylläkin minäkin taidan sitä mieltä olla, että Englannissa jos missä on villasukille käyttöä.

  VastaaPoista
 4. Kauniit sukat :) Harmi, että lanka vaihtui yhtäkkiä erisävyiseksi. Kyllä englannissakin villasukkia tarvitsee :) Mukavaa sunnuntaita!!!

  VastaaPoista
 5. Sievät hovineidot, olipas yllättävä värinvaihdos langassa 😃

  VastaaPoista