perjantai 4. toukokuuta 2018

Harmaan monet sävyt/Halli mitmed varjundid


En ole ehtinyt päivittämään blogia enkä pysty  aktivoitumaan ehkä jatkossakaan, mutta koska sain valmis tyttäreni neulepuseron ja hänellä oli se päällä hiljattaisella Lontoon-matkallamme, niin on ollut monta syytä laittaa uusia kuvia koneelle.
Kuvia on tietenkin runsaasti, mutta valitsin tänne vain muutaman. Ensinnäkin reissumme syy oli vierailu poikani luona, joka on tällä hetkellä vaihto-oppilaana Canterburyssä. Harmaasta ja sateisestakin säästä huolimatta meillä oli iki-ihana tapaaminen ja kauniita muistoja kotiin vietäväksi. Perheemme opaskin oli jo hyvin asiantunteva.

Olen olnud laisk blogikirjutaja ja jätkan sellisena ilmselt ka lähitulevikus, aga nüüd sain aega ja põhjust hetkeks arvuti taha istuda. Nimelt sain valmis tütre kampsuni ja mis veel tähtsam, tal oli see seljas meie hiljutisel Londoni reisil.
Reisifotosid on muidugi palju, valisin siia ainult mõne. Meie sõidu peapõhjuseks oli külaskäik mu poja juurde, kes on praegu pool aastat Canterburys vahetusõpilasena. Kuigi ilmad olid hallid ja vihmased, tegime meeletult mõnusa koosviibimise igasugu kihvtide meenutustega. Ega ma polegi oma täiskasvanud lastega nõnda kolmekesi reisinud. Seekord oli meil asjatundev giid lausa omast käest võtta.





Canterburyn ilo ja ylpeys on sen hieno katedraali, joka on yksi Englannin vanhimpia kirkkoja.
Huomatteko katosta ripustetun installaation? Kyseessä on "Suspended" niminen taideteos, joka on koottu turvapaikanhakijoiden ja venepakolaisten vaatteista ja jalkineista. On sydäntäsärkevän vaikuttavaa katsella sen yksityiskohtia, pieniä lenkkareita ja kaikkea muuta.

Canterbury au ja uhkus on ta võimas katedraal. See on ka üks Inglise vanemaid kirikuid.
Kas märkate, milline installatsioon laes ripub? See "Suspended"-nimeline kunstiteos koosneb pagulaste ja turvapaigataotlejate riietest ja jalanõudest. Südames torkab valusasti, kui vaatan neid paljunäinud riideesemeid ja väikesi kingakesi...




Lyhyellä vierailulla täytyy tehdä valintoja ja me valitsimme vierailukohteiksi  meitä kaikkia kiinnostavia paikkoja.
Tässä on muutama kuva Hyde Parkista.

Lühikesel reisil palju ei näe, tuleb teha valikuid. Meie valisime külastamiseks sellised kohad, mis kõigile huvi pakkusid.
Nendel fotodel on Hyde Park.



Niin, se harmaa pusero.
Neuloin viime vuonna itselleni samanlaisen puseron erivärisenä ja eri langasta. Tyttäreni pitää lyhyemmästä mallista ja sai toiveidensa mukaan sellaisen.
Lanka on Onion Mohair + Wool, puolet ja puolet kumpaakin. Puikkokoko oli 4,5.
Mallin idea on jostain lehdestä, mutta periaatteessa itse kehitelty yksinkertainen ylhäältä alas neule.

Nii ja see hall kampsun.
Kudusin eelmisel aastal endale samasuguse kampsuni, teist värvi ja teise lõngaga. Tütrele meeldivad lühemad kampsid ja sellise ta nüüd sai.
Lõng oli Onion Mohair + Wool, mõlemat pooleks. Vardad 4,5.
Mudel jäi kunagi silma mingit ajakirja lehitsedes. Põhimõtteliselt tegin omast peast, on teine täiesti lihtne ülevalt alla kootud kudum.




Victoria and Albert Museum




Tower of London

5 kommenttia:

  1. Paljon kauniita maykakuvia ihanista paikoista. Mutta tyttäresi pusero on kyllä kaikkein kaunein!

    VastaaPoista
  2. Kauniit maisemat ja kevät jo pidemmällä! Ja todella tyylikäs neule! :)

    VastaaPoista
  3. Hieno matka teillä ja ihana on neule kauniin tyttären päällä.

    VastaaPoista
  4. Aivan ihana tuo harmaa neule. Olet onnistunut. Ja hieno matka varmasti takana, Englannissa on aina oma, herkkä viehätyksensä!

    VastaaPoista