tiistai 6. toukokuuta 2014

Kurpitsa/Kõrvits


Sellaisia me nyt olemme - Kurpitsa ja minä.
Kun piirsin mallin paperille, en ajatellut paljonkaan sen istuvuutta, tämähän on jokakoon vaate. Kuviosta johtuen siitä tuli epäsymmetrisempi kuin osasin kuvitella ja olkoon näin.
Epäsymmetrinen kaulus on suunniteltu juttu, mutta sitä en etukäteen miettinyt, että reikäneule eli toinen puoli tulee laskeutumaan eri lailla ja on pitempi kuin toinen.
Olenko siis kerrankin muodissa mukana?

Siin me nüüd oleme - Kõrvits ja mina.
Kui nuputasin mudeli kallal ja joonistasin variante paberile, ei vaevanud ma eriti pead, mismoodi see istuma hakkab: lohvakas riie sobib igale suurusele.
Mustrist tingituna tuligi sellest ebasümmeetrilisem kui arvasin. See (kurikuulsate) aukudega pool langeb rohkem kui teine ja tegelikult mulle see isegi meeldib. Ebasümmeetriline kaelaava oli küll ettekavatsetud mõte.
Käin niisiis kordki moega kaasas?



Pusero on neulottu alhaalta ylöspäin, etu-ja takakappale erikseen. Langoista olen kertonut jo aiemmin.

Ehkä voin joku päivä laittaa sen päällekin. Juuri satoi lumihiutaleita, ei siis mitään kiirettä.

Pluus on kootud alt üles kahes tükis. Lõngadest olen juba varem kirjutanud.

Võib-olla panen selle mõnikord selgagi. Kiiret pole, just sadas lumehelbeid.



Malli/Mudel: oma

Lanka/Lõng: Wendy Happy (75 % Bamboo 25 % Nylon)
                    Rosarios4 Popcorn, Popcorn Print (100 % Corn Fibre)

Puikot/Vardad: 3,5                        Menekki/Lõngakulu: 367 gr

Olen viihtynyt aika hyvin täällä Pohjois-Pohjanmaalla, mutta keväisin tulen aina levottomaksi, kun tiedän, kuinka paljon aikaisemmin kevät herää lapsuudenmaisemissani.
Kun äiti luettelee puhelimessa, mikä kaikki jo kukkii: narsissit ja tulppaanit ja kevätesikot, voin minä vain todeta, että joo, tänään on kuusi astetta plussalla ja sinivuokot kukkii meillä.
- Ai jaa, niin, ovat ne kukkineet täälläkin, siitä on kylläkin jo kuukausi...

Toinen kausi, kun voisin olla jossain muualla, on marraskuu, sen pimeys ennen lumen tuloa.
Vielä ei tarvitse onneksi asennoitua siihen, kesä tekee tuloa. Ei kun kevät, täällä pohjoisessa.


Meidän pihalla.

Selline  on pilt õues.


Ne kuvat ovat valitettavasti sisätiloista.

Need pildid on tehtud kahjuks toas.

Kuigi olen  siin Põhjamaal hästi kohanenud, muutun kevaditi alati rahutuks, teades, kui palju varem tuleb kevad minu lapsepõlve mängumaadel.
Kui ema loetleb telefonis, mis kõik juba õitseb: nartsissid ja tulbid ja nurmenukud, siis mina tõden, et nojah, meil on täna kuus kraadi sooja ja sinililled on lahti.
- Ah nii, meil nad kah õitsesid. Sellest on küll juba kuu aega...

Teine selline periood, kui võiksin olla kusagil mujal, on november oma pimedusega enne lumetulekut. Õnneks pole vaja end veel sellega  ärritada, suvi on tulemas. Ah ei, kevad muidugi. Siin Põhjamaal.

7 kommenttia:

  1. Hauska neule, ihana väri! :)

    Minusta taas on ihan hassua, kun eteläsuomalaiset kertoilevat jo huhtikuussa ties minkä kukan kukkimisesta - minusta suunnilleen toukokuun puolivälin jälkeen voi alkaa odottaa vähitellen voikukkia ja lehtien puhkeamista. :)

    Kaamosaikaa rakastan - voisin paeta valoisana vuodenaikana jonnekin Etelämantereelle valoa pakoon, mutta marraskuussa taas on ihanaa, kun on pimeää! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana kun meitä on moneksi, muuten maailma olisi tylsä paikka!

      Poista
  2. Tosi hieno pusero, oikeinkin muodin mukainen.
    Oikea asenne, niin kaikki ilmanlaadut käy, itse olen tämän viikon kesälomalla ja todellakin on lunta täällä satanut, mutta eipä ole itikoita inisemässä :)

    VastaaPoista
  3. Onpa hauska pusero, voisi tulla vastaan millä tahansa catwalkilla! :) Keväisin olisi ihana päästä käymään jossain etelämmässä, lämpimämmässä, niin voisi ihailla kevätkukat kahteen kertaan - ensin matkalla ja sitten aikanaan kotona. :)

    VastaaPoista
  4. Aivan ihana paita! Kiva malli ja mahtavat värit! Kyllä se syntyperäistä suomalaistakin joskus kenkuttaa tämän maan pimeys ja hidas kevään/kesän tulo... Mutta eihän sitä tiedä mitä ilmastonmuutos tuopi tullessaan.

    VastaaPoista
  5. Kaunis pusero ja väri sopii hyvin. Mielestäni ilman talvea ei osaisi arvostaa kesää ja toisinpäin. Sinulle on haaste blogissani:)

    VastaaPoista
  6. Kiva pusero ja muodikas tosiaan juuri nyt, vähän kuin kesäinen Mesa. ;)

    VastaaPoista