maanantai 12. toukokuuta 2014

Vilai-sukat/Sokid Vilai


Olen aloittanud näiden sukkien neulomisen tammikuun toinen päivä, vuoden ensimmäinen neuletyö. Valmistuivat juuri. Ei se ainakaan mistään intohimosta kerro.
Malli on mielestäni kaunis ja sopivasti keskittymistä vaativa.
Ehkä olen tehnyt samantyyppisiä sukkia jo sen verran, että yllätyksettömyys teki prosessista hieman tylsän, varsinkin kun tiedän, etten raaski niitä kuitenkaan käyttösukkina pitää. En raaski pitää enkä lahjoittaa pois - älytöntä!



Käytin ensimmäistä kertaa sukissa villa-puuvillasekoitelankaa. Onko teillä kokemusta sellaisen käytännöllisyydestä? Ainakin sitä oli mukava neuloa, tiukkakierteistä lankaa, jossa on vähän venyvyyttä eli elastaania.

Hakkasin neid sokke kuduma teisel jaanuaril: aasta esimene kudumistöö. Sain nüüd valmis. Suurest kudumisrõõmust see ilmselt ei räägi.
Muster on minu arust kaunis ja piisavalt keskendumist nõudev. Olen lihtsalt teinud sedasorti sokke varemgi, neis polnud üllatusi ja kogu aeg teadsin, et ega ma neid  kuigi palju kanda ei raatsi (ikkagi omajagu nikerdamist). Ise ei raatsi kanda ja edasi kinkida on ka kahju - täitsa mõtetu!

Kasutasin esimest korda sokkide puhul villa-puuvillalõnga. Kui kellelgi on  kogemust, kui vastupidav selline on, andke kuulda. Kududa oli seda igatahes mõnus, veidi veniv lõng elastaani sisalduse tõttu.

Malli/Muster: Vilai  (Cookie A. Suloisimmat sukat)

Lanka/Lõng: Lana Grossa Meilenweit, Cotton Stretch (45 % Virgin Wool 35 % Cotton 13 % Polyamid 7 % Elastaan)

Puikot/Vardad: 2,5        Menekki/Kulus 81 gr


9 kommenttia:

  1. Tõesti kaunis muster! Kuidas see küll mul varem märkamata on jäänud?

    VastaaPoista
  2. Kauniit sukat! Ota ihmeessä käyttöön vaan, niin saat nauttia arjen luxuksesta päivittäin.
    Juuri tuosta langasta en ole sukkia neulonut, mutta muista puuvilla- tai bambusekoitelangoista ja olen tykännyt niitä kesällä käyttää, samoin tyttäreni. Olenpa tainnut jotkut lahjaksikin antaa ja nähnyt niitä käytettävän. Parhaillaan neulon kesäsukkia maissisukkalangasta. Se tuntuu oikein mukavalta. Harmi vaan kun sen valmistus on lopetettu.

    VastaaPoista
  3. Tuo malli odottaa vielä toteuttamista. Yritän neuloa kaikki kirjan sukat.
    Kauniit ovat!

    VastaaPoista
  4. Ihanat sukat! Minä en ole puuvilla-villa-sukkalankoja kokeillut, mutta tekisi kyllä mieli.

    VastaaPoista
  5. Vau, ovatpa todella upeat! Ja ihanan pirteän väri.

    VastaaPoista
  6. Todella kauniit sukat ja väri taas kerran aivan ihana. Ota nyt ihmeessä noin kauniit sukat käyttöön, eihän niitä kannattaa kaapin kätköihin jättää!!!

    VastaaPoista
  7. Hienot sukat ihanassa värissä. :)

    VastaaPoista
  8. Kauniit sukat - jalkaan vaan!!! Miulla taitaa olla piirongin laatikossa tuota samaa lankaa, mutten ole vielä neulonut siitä mitään.

    VastaaPoista