tiistai 27. kesäkuuta 2017

Villasukkakesä/Villaste sokkide suvi
Tuntuu vähän huvittavalta ottaa villasukkakuvia kesäkukkien keskellä, mutta sellaista se on ollut - villalanka on tänä kesänä oikein sopivaa kesälankaa.
Täällä Pohjois-Pohjanmaallakin syreeni kukkii, mutta luontokuvat on otettu Virossa kesäpaikassani.

On ensimmäinen kesä ilman äitiä. Tyhjä talo, joka kuitenkin kuiskaa ja puhuu ja tuoksuu tutulta. Kuulen jopa äidin askeleita alakerrasta...
Kun tulin, rikkaruohot olivat yhtä korkeat kuin pionit. Veljeni leikkasi nurmikon ja minä kunnostin kukkapenkit. Kaikessa, mitä on ympärillämme - kasvit, puut, rakennukset - on isän ja äidin sydämen jälki. Paras paikka maailmassa.

Villasokkide fotod suvelillede keskel näivad natuke naljakana, aga selline see suvi on olnud - sokke on läinud vaja ja villane lõng libiseb kah kenasti sõrmede vahel.
Praegu õitsevad sirelid siin Põhja-Soomes, aga looduspildid on tegelikult tehtud mu suvekodus Lõuna-Eestis. 

On esimene suvi, kui ema ei näe enam oma lillede ilu. Tühi maja, mis samas sosistab ja räägib ja lõhnab tuttavlikult. Alumiselt korruselt kostab vahel ema samme...
Kui tulin siia, oli umbrohi kasvanud pojengidega võidu ja mõnes kohas neist lausa üle vaadanud. Vend niitis muru ära ja mina kükitasin kaks päeva lillepeenardes. Kõiges, mis meid ümbritseb - taimed, puud, ehitised - on isa ja ema käte ja südame jälg.
Kõige kallim koht maailmas.

Luonto on niin upea, tuoksuva ja värikäs.

Loodus uhkeldab värvides ja lõhnades.

Leikittelin hieman oikeaa ja nurjaa silmukkaa vaihtelemalla, jotta neulepinnasta tulisi eläväisempi.  Lanka riitti melkein vielä puolivuotiaan sukkiin, kärkiin vaan tarvittiin lisää harmaata.

Lanka/Lõng: Teetee Pallas (80 % villa 20 % polyamidi)

Mängisin veidi parem-ja pahempidi silmadega, et lihtne triibumuster  elavam oleks. Lõnga jäi natuke üle, kudusin ühed beebisokid ka. Tsipake tuli teist halli juurde panna.

3 kommenttia:

  1. Kotipaikkasi on niin kaunis. Itse pääsen lapsuudenkodissani harvoin käymään, silti se pysyy muistoissa parhaimpana paikkana ikinä. Kauniit sukatkin olet kutonut.

    VastaaPoista
  2. Kesän parhaat asusteet on todellakin olleet villasukat! Kauniita kuvia ihanista kukista, taloista ja maisemista.

    VastaaPoista
  3. Toredad sokid ja nii palju õnnelikke õisi :)

    VastaaPoista