lauantai 20. kesäkuuta 2015

Kiva oli/Oli tore


Blogin päivittäminen on jäänyt taka-alalle, kun aika menee nopeasti kaiken muun parissa.
Olin muutaman päivän Virossa äidin luona.
Ohjelmaan kuului puutarhatöitä ja sitten lisää puutarhatöitä. Äitiä nauratti, kun olin jo ensimmäisenä iltana ihan poikki: tuntikaupalla kyykkyyn-kumarra-voimistelu otti kaupunkilaisen koville. Kaupan päälle muutama hyttysenpurema, kolme tuulista ja yksi kunnon hellepäivä, saunomista ja paljon mukavia juttutuokioita.

Blogi kipub unarusse jääma, sest sõitsin jälle ringi ja käisin seekord Eestis ema vaatamas.
Päevakavasse kuulusid aiatööd ja siis veel veidi aiatööd. Emale tegi nalja, kui kükki-kummarda-võimlemine võttis mul õhtuks täiesti võhma välja. Nii see on, kui linnainimene maale satub.
Kauba peale sain mõned sääsehammustused, kolm tuulist ja ühe kuuma päeva, saunaskäigu ja palju mõnusaid lobisemishetki.
Huh, sellainen tulee olemaan syksyn kriikunasato.

Kes need kreegid kõik ära sööb?

Olin tilannut äidin osoitteeseen verkkokaupasta lankalähetyksen. Virolaisen Woolmint-kaupan palvelu on nopea ja hinnat kohdallaan. Lähettävät muuten lankaa myös Suomeen.

Olin tellinud ema aadressil lõngasaadetise Woolmint e-poest. Tellimus täideti kiiresti ja hinnad olid soome omadega võrreldes soodsad.


Paluumatkalla vietin yhden iltapäivän lempikaupungissani Tartossa. Tällä kertaa en juoksennellyt tukka pystyssä lankakaupoissa, vaan suuntasin suoraan Tarton Lelumuseoon.
Häpeäkseni tunnustan, etten ollut tuossa upeassa paikassa ennen käynyt. Nyt tuli vika korjattua ja suosittelen paikkaa lämpimästi kaikille nostalgiaa haikaileville ja lapsenmielisille Tartto-kävijöille. Leluja ja muita esineita on todella paljon, monessa huoneessa ja eri aikakausilta.

Tagasiteel veetsin ühe õhtupooliku Tartus, oma lemmiklinnas. Seekord  ei jooksnud ma varbad villis mööda lõngapoode, vaid seadsin sammud  Mänguasjamuuseumisse. Piinlik öelda, aga ma polnud selles huvitavas kohas varem käinud. Nüüd sai seegi viga parandatud ja soovitan muuseumi kõigile nostalgiat igatsevatele ja lapsemeelsetele Tartu külastajatele. Eksponaate on väga palju, mitmes ruumis ja erinevatelt ajastutelt.

Tänään on pesty ikkunoita, siivottu pihamökkiä ja selailtu blogeja. Ei huono tapa viettää juhannusta!
Kaikkea kivaa teillekin!

Täna olen pesnud aknad, koristanud õuemajakest ja proovin end jälle  blogimaailmaga kurssi viia. Pole paha mõte veeta nõnda soome jaanipäeva!
Kõike toredat ja jaaniootust teilegi!

4 kommenttia:

 1. Ihanan kesäisiä kuvia! Ja tuo lankalähetys näyttää vielä herkullisemmalta kuin tulevat kriikunat :-)

  VastaaPoista
 2. Ihanaa kesäpäivän viettoa. Piti ihan googlettaa tuo kriikuna, kun niin luumulta näytti :)

  VastaaPoista
 3. ♥niin ihanalta näyttää! Mukavaa päivää!

  VastaaPoista
 4. Ilusat Jaanipäeva!
  Ma pole ka siiani veel Mänguasjamuuseumis käinud... võtan plaani :)

  VastaaPoista