perjantai 5. kesäkuuta 2015

Lomalla Ranskan maaseudulla/Puhkus Prantsusmaa mägikülas

Palaan vielä Etelä-Ranskan matkan tunnelmiin.
Sen alullepanija oli tyttäreni, joka päätti järjestää anopeille yhteisen lomaviikon, mummoa unohtamatta.
Lomapaikaksi valikoitui Airbnb kautta löytynyt kaunis talo Ranskan vuoristoseudulta, Bargemonin kylän liepeiltä noin 70 km Nizzasta länteen. Mukaan pääsivät tyttären ja miehensä lisäksi 2 anoppia, 2 appea ja yksi isoäiti eli minun äitini. Mahtava seurue! 7-hengen porukalla jaettuna myös kustannukset olivat kohtuulliset.
Olen silloin tällöin ostanut ranskankielistä Art & Decoration-sisustuslehteä ja ihaillut sen tunnelmallisia maalaiskoteja. Nyt pääsin vierailemaan juuri sellaisessa!
Hollantilainen omistajapariskunta on vuokrannut vuosien varrella  taloa kyllä ystäville ja tutuille, mutta ensimmäistä kertaa vitivieraille! Siitä heille valtavat kiitokset.
Kuvat puhukoon puolestaan:

Tulen veel tagasi Prantsusmaa reisi juurde.
Selle algataja oli mu tütar, kes otsustas korraldada ämmädele ühise puhkusenädala, vanaema unustamata. Puhkusekoht leidus internetist Airbnb kaudu, kaunis maamaja väikese Bargemoni küla lähedal umbes 70 km Nizzast läände. Kaasa võeti abikaasa, 2 ämma, 2 äia ja 1 vanaema ehk siis minu ema. Võrratu seltskond!
Kuna meid oli kokku 7, olid kulutused inimese kohta ka mõistusepärased.
Olen ikka aeg-ajalt ostnud prantsuskeelset sisustusajakirja "Art & Decoration" ja imetlenud selles esitletud maakodusid. Nüüd sain võimaluse täpselt sellist külastada!
Hollandlastest omanikud on rentinud oma suvekodu aastate jooksul küll tuttavatele ja sõpradele, aga võhivõõrastele nüüd esimest korda. Me oleme selle eest väga tänulikud!
Pildid räägivad enda eest:

Vietimme tyttäreni syntymäpäivää. Kakkumestarina aviomies.

Veetsime tütre sünnipäeva. Koogimeister oli abikaasa.
Kohta laventeli kukkii.

Lavendel hakkab varsti õitsema.


Rosmariini kasvoi tiheinä pensaina.

Rosmariinipõõsad olid tihedad.
Millaista täällä on loppukesästä, kun aprikoosit, viikunat ja oliivit kypsyvät?

Milline pilt avaneb suve lõpul, kui aprikoosid, viigimarjad ja oliivid on küpsed?


Alhaalta pusikosta kuului villisikojen tohinaa. Siitä syystä tontti oli aidattu sähköaidalla.

Allpool võpsikus tegutsesid metssead. Seepärast oli krundil elektriaed ümber.


Bargemonin idyllinen kylä väreineen ja keskiaikaisine kapeine kujineen.

Bargemoni keskaegne küla on idülliline. Kitsad tänavad ja värviderohkus.
Vietimme yhden päivän Verdonin solassa (Gorges du Verdon) jylhiä kallioita ja rotkoja ihailemassa. Paikka on Etelä-Ranskan hienoimpia nähtävyyksiä.

Veetsime ühe päeva Verdoni kurus ja ahhetasime ürgseid kaljusid ja sügavaid kuristikke imetledes. See koht on üks Lõuna-Prantsusmaa tähtsamaid vaatamisväärsusi.Olin tietenkin huolissani äitini jaksamisesta: paljon portaissa kulkemista ja kuuma päivä. 82-vuotias itse ei ollut moksiskaan. Iloitsi kyllä apuvälineestä, kun lapsenlapsi löysi joesta joskus sinne pudonnut kävelysauvan.

Mina muretsesin muidugi ema tervise pärast. Ikkagi palju treppe ja kuum päev. 82-aastane ei lasknud end sellistest pisiasjadest sugugi häirida. Tegelikult ta ikka rõõmustas küll, kui lapselaps jõest kõndimiskepi leidis.

Castellane.Merellisissä St Maxime ja St Tropezin kaupungeissa viihtyvät sekä ökyrikkaat että myös tavalliset turistit. Historian havina huokuu vanhankaupungin kaduilla.

Merelised ST Maxime ja St Tropez tõmbavad ligi nii rikkureid kui tavalisi turiste. Vanalinn on täis ajaloo hõngu.Myös Cannes on viehättävä rantakaupunki. Palmujen reunustama leveä bulevardi on täynnä ulkoilmaravintoloita. Toisella puolella valtava huvivenesatama.

Ka Cannes on kena mereäärne linn. Rannabulevardi ühel pool on vabaõhukohvikud ja teisel pool hiiglapikk jahisadam.

5 kommenttia:

 1. Ihania kuvia, näyttää ihan täydelliseltä lomalta!

  VastaaPoista
 2. Ihania lomakuvia. Selasin alaspäin ja ihastelin taas aikaansaannoksiasi. Sinulla on aina niin erikoisia ja hienoja puseroita.

  VastaaPoista
 3. Oi mitä maisemia ja kasveja! Kyllä kelpaa lomailla tuolla. :) Kiitos kommentista blogissani, sen kautta löysin tänne.

  VastaaPoista
 4. Varmaan aivan ihastuttava lomapaikka, kuvat kertovat enemmän kuin tuhat sanaa, kiitos kauniista kuvamatkasta!

  VastaaPoista